De Lot
très beau, très pur, très Lot

De Lot is een prachtig departement, het heeft alles! Van een prehistorisch strand en oude kastelen tot waterplezier op de Lot en in de diverse recreatiemeren, middeleeuwse dorpjes tegen de rotsen aangeplakt en prachtige grotten tot de modernste supermarkten en heerlijke snuffelwinkeltjes op de Gambetta in Cahors. Voor uitgebreide info verwijs ik naar de websites die u bij 'interessante links' vindt maar een aantal wil ik hier even noemen.

 

De provinciehoofdstad Cahors is absoluut het bezoeken waard. Vergeet vooral de Pont Valentré niet, en het uitkijkpunt Mont St. Cyr waar je een adembenemend uitzicht over de stad hebt.

 

Rocamadour en St. Cirq Lapopie zijn beiden een must! Tegen de rotsen aangeplakt liggen deze stadjes al eeuwen mooi te zijn. Wandelschoenen mee! en bezoek de grotten, Padirac bijvoorbeeld, of dichterbij les grottes de Cougnac bij Gourdon. Chateau Bonaguil bij Fumel, la Plage aux Ptérosaures, de wijnvelden in de Lotvallei, het museum van Zadkine op een kwartier rijden... te veel om op te noemen!

 

Ook qua sport en beweging kun je in de Lot alle kanten op: wandelen, paardrijden, vissen, fietsen, kanoën... bekijk de Lot uit een luchtballon voor een ander perspectief.. afijn te veel om op te noemen! 
 

En dan natuurlijk lekker eten in een van de vele streekrestaurantjes, wijn proeven bij een van de vele Cahors wijnchateaus, genieten op de dagmarkten en in het hoogseizoen zijn er de populaire avondmarkten, 'marchés gourmandes'..

 

De Lot voor elk wat wils!

TEL: 0033 6 04176014

E-MAIL

  • Facebook Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now