Omgeving

Maison d'Abou ligt net buiten het pittoreske grotendeels gerestaureerde dorpje Goujounac. In de rustige omgeving met frisse lucht kun je heerlijke wandelingen maken over de velden en door de kastanjebossen. Ook zijn er mooie fietstochten te maken langs de oevers van de rivier de lot en door de wijnvelden.

Op loopafstand bevindt zich de plaatselijke camping met eetgelegenheid, in het hart van het dorp de Hostellerie de Goujounac met terras en restaurant en net buiten het dorp 'la Poule au Pot' een auberge (lunch) met heerlijke streekgerechten. 

Goujounac ligt in het hart van de Bouriane, het gebied net onder de

Dordogne, van Gourdon tot aan Puy l'Eveque langs de Lot. Onderdeel van het Cahors-wijngebied, de stevige Malbec en Merlot wijn. Er zijn tientallen wijnchateaus in de omgeving die het bezoeken waard zijn en waar men de wijnen kan proeven. 

 

In Goujounac zijn geen winkels, een ambachtelijke bakker bevindt zich in Frayssinet op 2km, evenals een supermarktje met eerste levensbehoeften. De , grotere supermarkten en andere winkels op 8km afstand in Prayssac.

 

De weekmarkten in Prayssac (vrijdag), Cazals (zondag) en Monsempron Libos (donderdag) zijn zeer de moeite waard. Alleen 's ochtends zijn deze markten, rond half één ruimt iedereen op. 

De provincie hoofdstad Cahors heeft markt op woensdag- en zaterdagochtend. In de info-map in het huis vindt u meer info over dag- en avondmarkten in de regio.


Op een kwartier rijden vindt u de rivier de Lot, waar u bijvoorbeeld kano's kunt huren. Het nabije dorp Cassagnes heeft een prachtig recreatiemeer, zo ook de dorpen Frayssinet, Cazals en Catus. 
Wandelen is in de hele streek (Bouriane) zeer populair en langs de rivier de Lot vindt men prachtige fietsroutes.  

Ontdek de vele grotten die het bekijken meer dan waard zijn.
Vele middeleeuwse dorpjes en steden zijn in de omgeving te bezoeken zoals St. Circ Lapopie, Rocamadour, Sarlat, Domme, Penne d'Agenais etc.

 

TEL: 0033 6 04176014

E-MAIL

  • Facebook Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now